شانزدهمین روز جنگ غزه - نگرانیها در مورد خطر درگیری گستردهتر در خاورمیانه
شانزدهمین روز جنگ غزه - استقرار سامانه دفاع ضدموشکی تاد و موشکهای پاتریوت برای خاورمیانه توسط آمریکا
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که با توجه به حملات اخیر شبهنظامیان وابسته به ایران در سراسر خاورمیانه و تشدید تنشهایی که در اسراییل مشاهده کردهایم، موقعیت دفاعی ایالات متحده در منطقه را پس از تنشهای اخیر توسط ایران و نیروهای نیابتی آن تقویت خواهد کرد. ارتش ایالات متحده یک آتشبار دفاعی در ارتفاع بالا (THAAD) را بهعنوان پایانه و همچنین چندین آتشباری موشکی زمین به هوای پاتریوت برای خاورمیانه مستقر خواهد کرد. او همچنین اظهار داشت که نیروهای افزوده اکنون در وضعیت آمادهسازی برای استقرار قرار گرفتهاند.
دو منبع ارتش گفتند، موشکهای کاتیوشا روز یکشنبه پایگاه هوایی عین الاسد را که میزبان نیروهای آمریکایی و دیگر نیروهای بینالمللی در غرب عراق است، هدف قرار داد و یک انفجار در داخل پایگاه شنیده شد.
نگرانیها در مورد خطر درگیری گستردهتر در خاورمیانه ناشی از جنگ اسراییل و حماس در روز یکشنبه با ارسال تجهیزات نظامی بیشتر ایالات متحده به منطقه در حالی که اسراییل اهدافی در غزه و حامیان حماس در لبنان و سوریه را هدف قرار داد، افزایش یافت.
فلسطینیها گفتند که هشدارهای جدیدی از ارتش اسراییل برای حرکت از شمال غزه به جنوب نوار دریافت کردهاند، با این هشدار که در صورت ماندن در این نوار، میتوان آنها را بهعنوان طرفدار یک سازمان تروریستی محسوب کرد.
سخنگوی ارتش اسراییل روز یکشنبه گفت که اسراییل گروگانگیری ۲۱۲نفر در غزه را تأیید کرده است و افزود که حملات شبانه اسراییل دهها مبارز فلسطینی از جمله معاون رئیس نیروهای موشکی حماس را کشته است.
خبرگزاری رویترز یکشنبه ۳۰مهر گزارش داد: وزارت بهداشت فلسطین روز یکشنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی پنجمین فلسطینی را طی شب گذشته در کرانه باختری کشتند و تعداد کشتهشدگان در ساحل غربی [ منطقه تحت کنترل محمود عباس] از زمان آغاز جنگ به ۹۰نفر رسید.
خبرگزاری رویترز یکشنبه ۳۰مهر در گزارشی نوشت: اسراییل بامداد روز یکشنبه جنوب غزه را با حملات هوایی مورد حمله قرار داد و گفت که حملات خود را در شمال غزه تشدید خواهد کرد، همزمان واشنگتن در پاسخ به حملات اخیر به سربازان آمریکایی در خاورمیانه متعهد شد دفاع هوایی بیشتری در منطقه خاورمیانه داشته باشد.
رسانههای فلسطینی از کشته شدن دستکم ۱۱فلسطینی در حمله اسراییل به شهر خان یونس در جنوب غزه طی شب گذشته و حمله اسراییل به شهر رفح در جنوب غزه خبر دادند...
وزارت بهداشت غزه روز شنبه اعلام کرد که حملات هوایی و موشکی اسراییل در تلافی حداقل ۴۳۸۵فلسطینی از جمله صدها کودک را بهشهادت رسانده و بیش از یک میلیون نفر از ۲.۳میلیون نفر در این سرزمین کوچک آواره شدهاند...
رویترز روز یکشنبه همچنین گزارش داد: اسراییل در نظر دارد حملات بیشتری به غزه انجام دهد و ایالات متحده قرار است دفاع هوایی را به خاورمیانه اضافه کند.
ایالات متحده گفته است که تجهیزات دفاع هوایی بیشتری از جمله سامانه دفاعی منطقهیی ترمینال ارتفاع بالا (THAAD) و گردانهای سامانه موشکی دفاع هوایی پاتریوت اضافی را به خاورمیانه خواهد فرستاد و نیروهای بیشتری را آماده خواهد کرد.
منابع پزشکی غزه: ۵۰نفر در حمله هوایی اسراییل به جنوب غزه کشته شدند
بر اساس اطلاعات پزشکی غزه، بیش از ۵۰فلسطینی در حملات نیروی هوایی اسراییل در نوار غزه کشته شدند. در ابتدا هیچ تأیید یا بیانیهیی رسمی از سوی ارتش اسراییل در مورد این اطلاعات وجود نداشت.
ارتش اسراییل دیروز شنبه ۲۱ اکتبر (۲۹ مهرماه) اعلام کرد حملات هدفمند خود به شهر غزه و مراکز تحرکات حماس در شمال منطقه ساحلی را تشدید خواهد کرد. رسانههای فلسطینی پیشتر از کشته شدن دستکم یازده فلسطینی در حمله اسراییل به خان یونس خبر داده بودند. خان یونس در جنوب نوار غزه واقع است.
خبرگزاری رویترز:
حماس اعلام کرد روز شنبه در پاسخ به حملات هوایی اسراییل به سمت تل آویو راکت شلیک کرده است.
سازمان ملل: ۱۳نفر در حمله اسراییل به یک اردوگاه پناهندگان در کرانه باختری کشته شدند.
تازهترین خبر درباره حمله هوایی اسراییل به کرانه باختری بعد از آن منتشر میشود که سازمان ملل در خبر جداگانهای از کشته شدن ۱۳نفر خبر داد.
این سازمان (آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک) گفت گزارش میشود که در جریان عملیات نیروهای اسراییلی در اردوگاه پناهندگان نور شمس ۱۳نفر از جمله کودکان کشته شدهاند.
این آژانس در بیانیهیی در روز شنبه گفت که یک سرباز اسراییلی هم کشته و «دهها نفر دیگر زخمی شدند».
آژانس سازمان ملل گفت که مجبور شده است خدمات خود از جمله مدارس، مراکز بهداشتی و جمعآوری زباله را معلق کند.
کرانه باختری که تحت اشغال اسراییل است سکونتگاه سه میلیون فلسطینی است.
آسوشیتدپرس روز ۳۰مهر در گزارشی از آخرین اخبار غزه نوشت:
تظاهرات علیه اقدامات اسراییل در غزه در سراسر منطقه به راه افتاده است و تظاهرات بزرگ روز شنبه در چندین شهر اروپایی و آمریکا برگزار شد.
خبرگزاری رویترز: کاروان کمکهای اولیه
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل گفت که حجم کالاهایی که روز شنبه وارد غزه شد [۲۰ کامیون]، تنها ۴درصد از میانگین روزانه واردات به غزه قبل از درگیریها و تنها جزیی از آنچه پس از ۱۳روز محاصره این منطقه شلوغ مورد نیاز بود، میباشد.
اسرائیل به کرانه باختری حمله کرد. ارتش اسراییل (آیدیاف) در پستی در حساب انگلیسی خود در شبکه ایکس توضیح داد که هدف حمله در جنین یک مسجد بود.
در این پست آمده است: «اطلاعات تازه آیدیاف آشکار کرد که از یک مسجد بهعنوان مرکز فرماندهی برای طراحی و اجرای حملات تروریستی علیه غیرنظامیان استفاده میشد».
کرانه باختری تحت اشغال اسراییل منطقهیی جدا از نوار غزه است، جایی که آیدیاف پیشتر قول داد حملات را در آن تشدید کند. ارتش اسراییل به ساکنان شهر غزه هشدار داد برای امنیت خود به جنوب بروند.
۱۴مجتمع سکونت در منطقه شمال اسراییل تخلیه می شوند
بر اساس بیانیه مشترک وزارت دفاع و ارتش اسرائیل، ۱۴جامعه دیگر در شمال اسراییل توسط ارتش اسراییل و اداره ملی مدیریت اضطراری (NEMA) به طرح تخلیه با بودجه دولتی اضافه شدند.
آسوشیتدپرس ۳۰مهر:
اسرائیل در امتداد مرز شمالی خود با شبهنظامیان حزبالله لبنان تبادل آتش کرده است و این نگرانیها را در مورد باز شدن جبهه دوم افزایش داده است. ارتش اسراییل روز شنبه اعلام کرد که در پاسخ به پرتاب موشک و حملات اخیر با موشکهای ضدتانک، به اهداف حزبالله در لبنان حمله کرده است.
یوآو گالانت، وزیر دفاع اسراییل در جریان بازدید از مرز گفت: «حزبالله تصمیم گرفته است در جنگ شرکت کند و ما برای این کار اعمال هزینه سنگینی [علیه حزبالله]میخواهیم».
حزبالله گفت که شش تن از جنگجویان آنها، روز شنبه کشته شدند و شیخ نعیم قاسم، معاون رهبر این گروه، هشدار داد که اسراییل در صورت شروع حمله زمینی به نوار غزه، بهای گزافی خواهد پرداخت.
اسرائیل به اتباع خود در مصر و اردن که دهها سال پیش با آن صلح کردند دستور داد که آنجا را ترک کنند و از سفر به تعدادی از کشورهای عربی و مسلمان از جمله امارات متحده عربی، مراکش و بحرین که در سال ۲۰۲۰ روابط دیپلماتیک گستردهیی با اسراییل برقرار کردند، خودداری کنند.