Loading...

پشت پرده آزادی گروگان فرانسوی

image
17-06-2024

پشت پرده آزادی گروگان فرانسوی

رادیو فرانسه   ژوئن    2024

لوپوئن- ۱۴ژوئن۲۰۲۴-آرمین عارفی 

اختصاصی 

فرانسه-ایران: حوادث مشکوکی که آزادی لویی آرنو را رنگ و لعاب داد

یک شهروند ایرانی طرفدار رژیم در 3 ژوئن توسط پلیس فرانسه دستگیر شد و یک شبکه تلویزیونی مخالف یک روز قبل از بازگشت این گروگان به فرانسه مورد بازرسی قرار گرفت.

این یک مصیبت تقریباً دو ساله است که پایان گرفت. لوئی آرنو, گردشگر فرانسوی که از سپتامبر 2022 خودسرانه در ایران بازداشت شده بود, روز پنجشنبه 13 ژوئن به فرانسه بازگشت...

مادرش, سیلو آرنو به لوپوئن گفت: «بسیار شگفت‌انگیز است که پس از 20 ماه زندان و انتظاری که هرگز نباید وجود می داشت, دوباره همدیگر را می‌یابیم. حال لوئی خوب است, حتی اگر خیلی لاغر شده باشد. او سرخوش و در عین حال بسیار منقلب است. آزادی او غیرمنتظره است و ما از این بابت بسیار خوشحالیم, حتی اگر این کاملاً باید با این ایده ترکیب شود که دیگر گروگان ها, سیسیل کوهلر, ژاک پاریس و اولیویه باید سریعاً بازگردند. »

سیلو آرنو به لوپوئن گفت: «اگر می شد در خارج از کشور این احساس را داشت که کشور در حال فرو رفتن در هرج و مرج است، اما او آرام بود و به ما توضیح داد که تظاهرات‌ها بسیار محلی بوده و او به آنها نزدیک نمی‌شود». این تنها این احساس را در ما تقویت می کند که دستگیری پسرمان کاملاً خودسرانه است و به وضوح نشان می دهد که او هیچ ارتباطی با هیچ اقدامی که می تواند به امنیت کشور ایران لطمه بزند, ندارد. امروز مطمئن شدیم که پسرمان در هیچ تظاهراتی شرکت نکرده و حتی از گردهم آیی ها کمتر عکس گرفته. »

«دیپلماسی گروگانگیری» ایران

نگرانی خانواده آرنو افزایش می‌یابد زیرا متوجه می‌شوند که لوئی به دلیل ملیت فرانسوی‌اش هدف قرار گرفته است. در حالی که زن جوان ایرانی در کمتر از 24 ساعت پس از دستگیری از زندان آزاد می شود, شهروند لهستانی ماه بعد آزاد می شود و شهروند ایتالیایی در ماه نوامبر به کشورش بازمی گردد, این زندانی فرانسوی بدون هیچ دلیل مشخصی همچنان در بازداشت به سر می برد. یک منبع دیپلماتیک فرانسوی در آن زمان تاکید کرد: «اینها پرونده‌های کاملاً خالی هستند, حتی با استانداردهای ایران». پرونده گروگان های فرانسوی دستگیر شده در ایران توسط تهران با هدف نشان دادن وجود یک توطئه شبه خارجی علیه ایران استفاده می شود. »

حکم وی در 8 نوامبر 2023 صادر شد, تاریخی است که در آن لوئی آرنو به اتهام تبلیغ و به خطر انداختن امنیت کشور ایران به پنج سال زندان محکوم شد. برای پاریس, مرد فرانسوی, «گروگان دولتی» و قربانی «دیپلماسی گروگانگیری» جمهوری اسلامی است. هدف این رویه که در دهه 1980 توسط تهران بنا نهاده شد, دستگیری اتباع فرانسوی عبوری از ایران به منظور تحت فشار قرار دادن فرانسه است. هدف: دستیابی به آزادی زندانیان ایرانی در فرانسه یا کسب امتیازات سیاسی از پاریس در مورد اختلافات دوجانبه یا چند جانبه.

سخت شدن روابط فرانسه و ایران

به این ترتیب, آزادی رولان مارشال, محقق فرانسوی در مارس 2020 که به طور خودسرانه به مدت 9 ماه در ایران بازداشت شده بود, در ازای آزادی جلال روح‌الله نژاد, مهندس ایرانی به متهم به دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران که از یک سال پیش در زندان بود, صورت گرفت. بازگشت بنژامن بری یر و برنارد فیلان به فرانسه در مارس 2023, دو زندانی که به ترتیب در ماه می 2020 و اکتبر 2022 به طور خودسرانه در ایران دستگیر شده بودند, به آزادی دو ماه بعد اسدالله اسدی, دیپلمات جاسوسی ایرانی که در سال 2021 توسط دادگستری بلژیک به جرم « اقدام به قتل با ماهیت تروریستی»  محکوم شده بود, کمک کرد. در مقابل الیویه وند کاستیل, بشردوست بلژیکی, توماس کیمس, تبعه دانمارکی و دو ایرانی اتریشی- کامران قادری و مسعود مصاحب که همگی توسط تهران بازداشت شده بودند, آزاد شدند.

هنوز هیچ دلیلی از سوی جمهوری اسلامی برای توضیح آزادی لویی آرنو ارائه نشده است. اطرافیانش می گویند: «مطمئناً هیچ دلیلی ارائه نشده است و خودش هم چیزی نمی‌داند» او سعی می کند سردربیاورد اما به هیچ شکلی مشخص نیست. ما نمی دانیم چرا او آزاد شد و نه کسی دیگر». در طرف فرانسوی, یک منبع دیپلماتیک به سادگی توضیح می دهد که «مذاکرات برای آزادی یک گروگان شامل مکانیسم های بسیار پیچیده ای است که اظهار نظر در مورد آنها مناسب نیست».

بازگشت لویی آرنو به فرانسه بیش از پیش غیرمنتظره است زیرا در دوره سخت شدن روابط بین پاریس و تهران رخ می دهد. اخیراً, دیپلماسی فرانسه به طور گسترده برای تهیه پیش نویس قطعنامه ای که در 5 ژوئن توسط شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) تصویب شد, کار کرده است که رسماً جمهوری اسلامی را به پایان دادن به بی نظمی در برنامه هسته‌ای بحث‌برانگیز خود, با در نظر گرفتن احیای احتمالی تحریم‌های سازمان ملل علیه تهران (مکانیسم ماشه) در افق سال 2025 فرا می خواند.

سوم ژوئن یک شهروند ایرانی در فرانسه دستگیر شد

حتی اخیراً, دو رویداد غافلگیرکننده روابط پر فراز و نشیب دو کشور را مختل کرد. در سوم ژوئن, یک شهروند ایرانی توسط پلیس فرانسه دستگیر و در شهر متز به منظور استرداد به ایران در بازداشت اداری قرار گرفت.

این مرد 41 ساله به نام بشیر بی آزار که در ایران به عنوان رئیس سابق گروه موسیقی و گروه کر سازمان صدا و سیما معرفی شده بود, به گفته تهران به دلیل انتشار مطالب ضد اسرائیلی در شبکه های اجتماعی بازداشت شد. حامی اعلام شده رژیم ایران, این پدر دو فرزند که از دو سال پیش با ویزای طولانی مدت در فرانسه زندگی می کرد, برای الحاق خانواده به همسرش در دیژون پیوسته بود. او قبلاً در لندن زندگی می کرد و در آنجا به عنوان دبیر انجمن اسلامی دانشجویان, سازمانی که تحت کنترل تهران بود, خدمت می کرد.

سرنوشت بشیر بی آزار که نشانه ای از اهمیت وی در نزد مقامات ایرانی است, آشکارا توسط چند تن از مقامات ارشد جمهوری اسلامی که به طور علنی علیه دستگیری وی صحبت کردند, مطرح شد. علی باقری کنی وزیر امور خارجه ایران از محمد امینی نژاد سفیر ایران در پاریس خواست تا با نظارت بر تلاش های انجام شده, از آزادی هر چه سریعتر او اطمینان حاصل کند, در حالی که کاظم غریب آبادی معاون رئیس قوه قضائیه در امور سازمان های بین المللی تا آنجا پیش رفت که دستگیری وی را که به گفته وی «به دلیل حمایتش از مردم مظلوم فلسطین» انجام شده است, «شرم جدیدی برای فرانسه از نظر حقوق بشر» توصیف کرد.

بشیر بی‌آزار در X (توئیتر سابق) حمایت بی‌دریغ از آرمان فلسطین را نشان می‌دهد. در 3 دسامبر 2023, وی ویدئویی را منتشر می کند که در آن در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو در مورد «تحریم ها علیه ایران, جنایات اسرائیل و بی عملی سازمان ملل» صحبت می کند. او جمع بندی می کند:  «صهیونیست ها هرگز اینقدر تنها, منفور, شکست خورده و تحقیر شده نبوده اند! » 

این مرد که به سفارت ایران در پاریس دسترسی داشت, گذشته از فعالیت های افسارگسیخته خود برای حمایت از فلسطین در شبکه های اجتماعی, به دلیل مشخصات امنیتی خود نیز در دید مقامات فرانسوی قرار داشت. به گزارش شبکه اپوزیسیون ایران, ایران اینترنشنال, مستقر در لندن, بشیر بی آزار به دلایلی که عمدتاً به امنیت دولتی مرتبط است, دستگیر شد.

بر اساس اطلاعات ما, او یک عامل نفوذ ایرانی مرتبط با سرویس‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و در 22 مه, دستور اخراج وزارتی برای وی صادر شد که که در 3 ژوئن گذشته به او ابلاغ شده بود. در تماس لوپوئن, وزارت کشور تمایلی به اظهارنظر در این باره نداشت.

یک شبکه مرتبط با مجاهدین خلق ایران (OMPI)  در فرانسه مورد تفتیش قرار گرفت 

واقعیت نگران‌کننده دیگر, بر اساس  اطلاعات شبکه LCI , بازرسی چهارشنبه 12 ژوئن در منطقه پاریس ازمحل یک انجمن مرتبط با مجاهدین خلق ایران(OMPI)  است, یک گروه مخالف جنجالی که به‌عنوان کابوس جمهوری اسلامی شناخته می‌شود. پاریزین تصریح می کند عملیات علیه این ساختمان در Saint-Ouen-L'Aumône, محل شبکه تلویزیونی سیمای آزادی, متعلق به OMPI که در بعد از ظهر صورت گرفت, منجر به بازداشت اداری سه نفر شد که اقامت آنها در فرانسه ممنوع بود.

سرنوشت مجاهدین خلق در فرانسه یکی از سوالاتی است که مقامات ایرانی به طور مکرر در گفت و گو با همکاران فرانسوی خود حین مذاکرات مطرح می کنند. به این ترتیب, روز بعد خبر بازرسی از تلویزیون مجاهدین خلق با استقبال کاظم غریب آبادی, شماره دو قوه قضائیه ایران مواجه شد که در توییتر «حمله پلیس فرانسه به مقر اصلی این گروه تروریستی» را تشویق کرد.

گرچه لوئی آرنو اکنون آزاد است، سه شهروند فرانسوی دیگر همچنان در ایران بازداشت هستند. اینها گردشگران, سسیل کوهلر و ژاک پاریس، فعالان سندیکایی معلمان در فرانسه هستند که از 7 می 2022 زندانی و از طرف جمهوری اسلامی به جاسوسی متهم شده اند و اولیویه, سومین تبعه ای که از سپتامبر 2022 زندانی است و خانواده اش ترجیح می دهند نام او را پنهان کنند.

یک منبع دیپلماتیک که خواست نامش فاش نشود, گفت: « آزادی آنها اولویت رئیس جمهوری است, گفت و گوها ادامه دارد و ما امیدواریم که به آزادی آنها منجر شود. ما اخیراً محکومیت های علنی خود در مورد وضعیت آنها را تشدید و از اصطلاح «گروگان دولتی» استفاده کرده‌ایم. ما دو بار سفیر ایران در پاریس را احضار کردیم و به صراحت اعلام کردیم تا زمانی که موضوع گروگان‌ها حل نشود، درباره هیچ موضوع دیگری بحث نخواهیم کرد.»

مورد نگران کننده سسیل کوهلر

با این حال، این سخنان برای نوئمی کوهلر، که بعد از آخرین تماس چهار دقیقه ای خواهرش در 13 آوریل از بند 209 زندان اوین در تهران- تحت کنترل انحصاری وزارت اطلاعات ایران – از او بی خبر است, کمتر اطمینان بخش است. نوئمی کوهلر به لوپوئن می گوید: «ما دو ماه است که هیچ خبری نداریم. در طول آخرین تماس تلفنی او، ما احساس کردیم که سسیل در شرایط وحشتناک و مخرب بازداشت، از نفس افتاده است. تماس او با دنیا کاملاً قطع شده و از زمان شروع حبس خود در دو سال پیش، تنها سه بار ملاقات کنسولی داشته است. وضعیت برای ژاک هم مثل اوست.»

در این تصویر تاریک، آزادی غافلگیرکننده لوئی آرنو بارقه امید نادری را برای خانواده کوهلر به ارمغان آورد. نوئمی کوهلر که بین شادی بازگشت یک گروگان فرانسوی جدید به فرانسه و درد ماندن خواهرش در اسکله ایران سرگردان است, می گوید: .«از این که او در کنار عزیزانش آزاد و در امان است، بسیار خوشحال و آسوده شدیم, به ویژه که در کنار آنها برای آزادی او بسیار جنگیدیم.» او اعتراف می‌کند: « دیدن این که لوئی به تنهایی از هواپیما پایین می آید, خیلی سخت بود, اما برای حفظ امید به بازگشت او چنگ می زنیم.»

Image

 

فیگارو -  جمعه 14 ژوئن 2024 -(ژرژ مالبرونو)

نا گفته ها درپشت آزادی لویی آرنو که به مدت 21 ماه در ایران بازداشت بود

«بالاخره آزاد شد! لویی آرنو 36 ساله پس از تقریبا دو سال بازداشت در ایران، بامداد پنجشنبه به فرانسه بازگشت. هواپیمای او در فرودگاه بورژه در نزدیکی پاریس فرود آمد. خانواده‌ او و وزیر امور خارجه، استفان سژورنه، در انتظار وی بودند.

در تصاویر پخش شده از شبکه تلویزیونی LCI، گروگان سابق دیده شد که پدر و سپس مادرش را برای مدت طولانی در آغوش گرفت. مادر او، سیلوی آرنو، به خبرنگاران گفت : "ما تقریبا 21 ماه است که منتظر بازگشت پسرمان بوده ایم. انتظاری که هرگز نباید وجود می ‌داشت". او ازاین "لحظه ‌ای فوق‌العاده" گفت  و از مقامات فرانسوی و حامیانی که در آزادی او مشارکت داشتند تشکر کرد.سه فرانسوی دیگر همچنان در ایران بازداشت هستند : زوج سیسیل کوهلر و ژاک پاریس، و اولیویه ژ، گردشگر جوانی که عاشق ایران شده و نامش هرگز علنی نشده است. سیسیل کوهلر و ژاک پاریس پس از هدف تعقیب قرار گرقتن حین سفرشان، در ماه می 2022 در تهران دستگیر شدند. تهران آنها را به جاسوسی متهم می کند، اتهامی تکراری در این نوع قضیه ها، که به شدت توسط نزدیکان آنها و مقامات فرانسوی تکذیب می شود.

به گفته یک کارشناس آشنا با دو کشور، آزادی لویی آرنو در شرایطی صورت می ‌گیرد که تنش در روابط فرانسه و ایران وجود دارد و آن را "عجیب" می ‌کند.در واقع چندین سال است که روابط فرانسه و ایران بدتر شده، پاریس تهران را به بی ‌ثباتی خاورمیانه از طریق "رله‌های" خود در عراق، لبنان، سوریه و یمن متهم می ‌کند. پاریس در ماه مه بار دیگر "عمل نفرت برانگیز جمهوری اسلامی در گرفتن اعترافات اجباری و علنی و همچنین شرایط غیرانسانی و ناشایست بازداشت که بر هموطنان ما تحمیل شده" را محکوم کرد.ایران نیز به نوبه خود، اخیرا اظهارات امانوئل ماکرون در حمایت از ایجاد اتحاد اسرائیلی-عربی علیه ایران را پس از حمله بی‌ سابقه ایران به اسرائیل، محکوم کرد. فرانسه  در رهگیری پهپادهای ایرانی در آسمان اردن شرکت کرده بود. در هفته‌های اخیر نیز، پاریس در خط مقدم تحریم ایران در مناقشه بین این کشور و قدرت‌ های بزرگ بر سر برنامه هسته‌ای‌ آن، که در سال‌های اخیر و پس از خروج آمریکا از برجام آغاز شد، پیشتاز بود.

آیا در ازای این پایان خوش ماعوضی وجود داشته است؟ در این قبیل قضیه ها، پاریس بکلی آن را رد می کند. اما کارشناس مذکور معتقد است : "اینطور نیست که ایران یک گروگان را بدون پاداش آزاد کند. به احتمال زیاد پاریس وعده ای داده یا چیزی ارائه کرده است، مطمئنا ایران از روی هوس تصمیم به آزادی لوئی آرنو نگرفته است".

به گفته یک منبع دیگر، "دیپلماسی ایران در نهایت به این نتیجه رسید که باید پرونده آرنو را حل و فصل کند که به روابط دو کشور آسیب بیشتری می رساند". "موردی" به وضوح ساده ‌تر از پرونده زوج کوهلر-پاریس و اولیویه ژ.در حال حاضر، هیچ ایرانی در زندان های فرانسه وجود ندارد که با یک گروگان فرانسوی آزاد شده، مبادله شود. پس آیا این علامتی است که ایران پیش از بازی های المپیک به فرانسه فرستاده است؟ یک منبع سوم خاطر نشان می کند که "پاریس یک بار تهدید کرد که از ورزشکاران ایرانی استقبال نخواهد کرد".

استفان سژورنه با استقبال از لوئی آرنو در فرودگاه بورژه از "پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای فرانسه" گفت. او با همتای خود حسین امیرعبداللهیان پیش از مرگ او و ابراهیم رئیسی... در ماه گذشته در یک سانحه هلیکوپتر، بارها با وی صحبت کرده بود. گفت و شنودها اغلب سخت و خشن بوده استامانوئل ماکرون در توییتی به سلطان نشین عمان به خاطر کمکش تبریک گفت. مسقط، که لویی آرنو در راه بازگشت به فرانسه در آنجا توقف داشت، روابط خوبی با جمهوری اسلامی دارد، که پاریس قبلا از آن سود برده است.ماکرون پس از تلاش برای برقراری روابط نزدیک با ایران در آغاز دوره اول زمامداری خود، بتدریج صدای خود را در واکنش به سخت شدن "همه جانبه" ایران بلند کرد. به گفته یکی از مشاوران سابقش، او در ابتدای سال 2023 گفت : "من خیلی با آنها مهربان بودم. من به آنها فرصت دادم، حالا اما باید مشت  روی میز کوبید".

آیا این یک ژست پیش از انتخابات قانونگذاری است که هزینه کمی برای ایران به همراه دارد، با علم به اینکه تهران هنوز سه فرانسوی را در بازداشت دارد؟ به باور منبع آگاه از روابط فرانسه و ایران، "بعید بنظر می آید. آنچه مسلم است این است که تاکنون بازداشت فرانسوی‌ها موضع پاریس را نسبت به ایران نرم نکرده است. این هم بعید است که گوشه چشمی به RN باشد، مارین لوپن موضع نسبتا خیرخواهانه پدرش در قبال جمهوری اسلامی را سخت تر کرده است".»

https://www.lefigaro.fr/international/les-dessous-de-la-liberation-de-louis-arnaud-detenu-21-mois-en-iran-20240613

 
 Image

لوموند     ۱۴ژوئن ۲۰۲۴(نوشته الیز ونسان، روزنامه نگار متخصص امور امنیتی-اطلاعاتی، و مجید زروقی)

پاریس – تهران : افزایش تنش به رغم آزاد شدن یک گروگان

-لوئی آرنو Louis Arnaud، یک مشاور امور بانکی 35 ساله، که در سال 2022 در ایران بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت کشور محکوم شده بود، روز پنجشنبه وارد پاریس شد

«لوئی آرنو، مشاور امور بانکی 35 ساله، که روز 12 ژوئن از سلول خود در زندان اوین خارج شده بود، بامداد پنجشنبه در پاریس فرود آمد و مورد استقبال خانواده خود و استفان سژورنه، وزیر امور خارجه، قرار گرفت.

امانوئل ماکرون عصر چهارشنبه آزادی او را اعلام و از تهران مصرا خواسته بود سه فرانسوی دیگری که همچنان در ایران زندانی هستند، "بلادرنگ" آزاد شوند. لوئی آرنو در ژوئیه 2022 یک سفر دور دنیا را آغاز کرده بود که توقفی در ایران را نیز شامل می شد. او در سپتامبر همان سال با چند اروپائی دیگر متهم به شرکت در تظاهرات اعتراضی متعاقب مرگ مهسا امینی که به دلیل "بد حجابی" بدست پلیس                      اخلاق به قتل رسیده بود، بازداشت شد. همسفران او سریعا آزاد شده اما لوئی آرنو در زندان مانده و سرانجام در نوامبر 2023 به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور به پنج سال زندان محکوم شده بود. 

آزاد شدن وی در شرایطی روی می دهد که تنش بین پاریس و تهران در پی بازداشت بشیر بی آزار، یک مسئول سابق بلند پایه تلویزیون دولتی رژیم ایران، در روز 4 ژوئن، تشدید شده است. بشیر بی آزار در یک بازداشتگاه اداری ویژه اشخاصی که اخراجشان از کشور "فوریت مطلق"(urgence absolue)  دارد، نگاهداری می شد. 

او که از دو سال پیش در فرانسه ساکن شده بود، طبق حکم اخراجی که در مورد او صادر شده، از سوی وزارت کشور متهم گردیده که "مأمور فعال ایران در ارتباط با سرویس های اطلاعاتی جمهوری اسلامی" بوده است. وزارت امور خارجه ایران واکنش نشان داده، خواهان آزادی او شده است. وزارت کشور فرانسه در تماسی که لوموند با آن گرفت از اظهار نظر راجع به وضعیت بشیر بی آزار خودداری کرد. 

چرخش سرکوبگرانه

روز چهارشنبه طبق اطلاعات منتشره از سوی روزنامه پاریزین و کانال خبری LCI، یک ساختمان متعلق به یک گروه اپوزیسیون ایرانی در تبعید، سازمان مجاهدین خلق ایران (OMPI) واقع در سنت-اوان-لومون 

(Saint-Ouen-l’Aumône در استان والدواز)، از سوی سرویس های پلیس، ژاندارمری و Urssaf [اداره ویژه دریافت شارژ ماهانه در ارتباط با کمک هزینه های اجتماعی و بازنشستگی] تحت تفتیش و تفحص قرار گرفت. در جریان این بازرسی سه تن بازداشت و به دلیل حضور غیرقانونی در خاک فرانسه به بازداشتگاه اداری منتقل شدند. 

این وقایع بر بستر روابط پر تنش بین فرانسه و مقامات ایران روی می دهد که طبق اطلاعات رسیده به لوموند، علاوه بر دلایل دیپلماتیک به تشدید فعالیت روز به روز مرئی تر سرویس های ایرانی در قلمرو ملی فرانسه مربوط می شود، هر چند این فعالیتها همواره و به نحو نسبتا مستمر وجود داشته است. به گفته یک منبع امنیتی، "امروز سطح این فعالیتها بسیار بالاتر رفته است". 

این فعالیت ها به طور خاص افزایش مراقبت بر ایرانیان تبعیدی در فرانسه را در بر می گیرد. عملیاتی که گاه از سوی اشخاصی که خود را هدف تعقیب و مراقبت احساس کرده اند، گزارش شده تا آنجا که رسما به اطلاع سرویس های فرانسوی رسیده یا حتی به طرح شکایت انجامیده است. به تحلیل یک کارشناس آشنا با این پرونده ها، رژیم ایران که در صحنه سیاسی داخلی خود با مشکل مواجه است، "اما از زمان شدت یافتن منازعه بین اسرائیل و حماس که طی آن "محور مقاومت" پوئن هائی بدست آورده، جان تازه ای گرفته، دست به یک رشته عملیات سرکوب واقعی فرا ملی زده است. هر گونه ابراز مخالفت به هر شکل به عنوان حمله ای به مبانی رژیم تلقی می شود".

این چرخش سرکوبگرانه از جمله در نوامبر 2023 در سوء قصد نافرجام به آلخو ویدال-کوادراس، از رهبران پیشین حزب راست رادیکال اسپانیا در کاتالونیا که وکالت مخالفان ایرانی را نیز بر عهده دارد، توسط یک قاتل موتورسوار در روز روشن در یک خیابان مادرید، تجسم یافت. در فرانسه، تفتیش و تفحص در یک ساختمان متعلق به OMPI در سنت-اوان-لومون در شرایطی انجام می شود که همین مکان در ژوئن 2023 هدف حمله با یک شیئی آتش زا قرار گرفت که به گفته سرویس های تحقیقاتی فرانسوی می تواند به سفارش تهران انجام شده باشد.

سه فرانسوی، سسیل کوهلر و ژاک پاریس، که در ماه مه 2022 بازداشت شده اند و همچنین مردی که تنها نام کوچکش اولیویه Olivier اعلام شده، همچنان در ایران زندانی هستند. جمهوری اسلامی که همچنان ده تن از اتباع غربی را در بازداشت دارد، متهم است از این اشخاص به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف خود در مذاکرات دولت با دولت استفاده می کند.»

الیز ونسان و مجید زروقی

https://www.lemonde.fr/international/article/2024/06/14/regain-de-tension-entre-paris-et-teheran-malgre-la-liberation-de-l-otage-louis-arnaud_6239877_3210.html