Loading...

گروگان گیری - شاهد از تئوری توطئه در مورد شکست جیمی کارتر در انتخابات پشتیبانی می کند

image
05-04-2023

گروگان گیری - شاهد از تئوری توطئه در مورد شکست جیمی کارتر در انتخابات پشتیبانی می کند

21 ژانویه 1981: جیمی کارتر، چند روز مانده به انتهاي رياست جمهوري اش، به دیپلمات بروس لینگن در ویسبادن، آلمان سلام کرد.

او با ۵۱ آمریکایی دیگر در ایران گروگان گرفته شده بود و با روی کار آمدن رونالد ریگان آزاد شد.

جیمی کارتر که اکنون 98 ساله است در حال مرگ است. چند هفته پیش، سازمان غیردولتی Carter Center، که او تأسیس کرد، اعلام کرد که رئیس جمهور سابق ایالات متحده به جای اقدامات پزشکی بیشتر، مراقبت های تسکینی در خانه را انتخاب کرده است. به همین دلیل است که بن بارنز  اکنون همانطور که خودش می گوید چنين نقشي را ايفا كرد و گزارش داد، - و همانطور که می گویند به "نیویورک تایمز" افشاء كرد. این پیرمرد 84 ساله می گوید: «تاریخ باید بداند که این اتفاق افتاده است.

آنچه در خطر است حدود 43 سال پیش اتفاق افتاد. کارتر دموکرات رئیس جمهور فعلی بود و در مبارزات انتخاباتی علیه رقیب جمهوری خواه خود رونالد ریگان حضور داشت. کارتر در بین مردم محبوبیت زیادی نداشت. این واقعیت که او موفق به پایان دادن به گروگانگیری در تهران نشد عامل اصلی این امر بود.

در پی انقلاب ایران، دانشجویان ایرانی سفارت آمریکا را اشغال کردند و از 13 آبان 1358 تا آن زمان 52 دیپلمات آمریکایی را بازداشت کرده بودند. در آن زمان گفته می شد که اگر او به آدم ربایی پایان دهد و آمریکایی ها را سالم به خانه بیاورد، شانس پیروزی او را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. اما کارتر موفق نشد.

شکست آشکار برای کارتر

در عوض، او شکست حساس انتخاباتی را متحمل شد و در 20 ژانویه 1981، رونالد ریگان مسئولیت کاخ سفید را به دست گرفت. گروگان ها در همان روز در تهران آزاد شدند. این منجر به تئوری‌های توطئه شد: آیا جمهوری‌خواهان با کشورهای عربی و ایران تبانی کرده‌اند تا گروگان‌گیری را تا زمان قطعی شدن انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پایان ندهند؟

حتی کنگره نیز این موضوع را مطرح کرد، اما هیچ مدرک مرتبطی در تحقیقات خود پیدا نکرد. این جایی است که بن بارنز دموکرات وارد بازي می شود. معاون سابق فرماندار تگزاس گزارشي از سفر با جان کانالی جونیور، مربی بارنز، شریک تجاری و فرماندار سابق تگزاس و رئیس سابق او را بازگو می کند. مهمتر از همه در این مورد، او پس از تغییر از دموکرات به جمهوری خواه، یکی از معتمدین ریگان نیز بود.

"گروگان ها را رها نکنید"

هر دو در سال 1980 از چندین کشور عربی دیدن کردند. بارنز اکنون ادعا می کند که در آنجا کانالی جونیور بوسيله چند تن از رهبران عرب این پیام را به ایران داد: "تا زمانی که کارزار به پایان نرسید، گروگان ها را رها نکنید." در اولین ملاقات ها، برای او مشخص شد که هدف واقعی از این سفر چیست: "من آنجا نشسته بودم و آن را می شنيدم و سپس تصور مبهمی از دلیل حضور ما در اینجا پیدا كردم."

او شکی ندارد: «به قبر خودم قسم مي خورم که براي آن بوده است». علاوه بر این، گفته می شود که کانالی جونیور به حاکمان ایران پیشنهاد روابط بهتر با ایالات متحده را در صورت رئیس جمهور شدن ریگان داده است. هر دو از سفر برگشتند، ویلام کیسی، مدیر کمپین ریگان، در فرودگاه همديگر را ملاقات کردند. به گفته بارنز، او به طور خاص در مورد گروگان ها در تهران سوال کرد.

بدون مدرک

به گفته نیویورک تایمز، شواهد خوبی وجود دارد که این سفر واقعا انجام شده است. اما بارنز هیچ مدرکی دال بر اینکه کانالی جونیور واقعاً از ایرانیان خواسته است که گروگانگیری را تمدید کنند، ندارد. همچنین نمی توان ثابت کرد که آیا پيام ها حتی به تهران رسیده اند یا خیر.

در هر صورت، بارنز بالاترین شهرت آمریکایی تا به امروز است که از این تز حمایت کرده است. در خارج از کشور، یاسر عرفات، رئیس جمهور سابق فلسطین و اسحاق شامیر، نخست وزیر سابق اسرائیل، از جمله به آن اشاره کرده بودند. ابوالحسن بنی‌صدر، اولین رئیس‌جمهور منتخب جمهوری اسلامی ایران در سال‌های 1359 تا 1360 نیز اعلام کرده بود که توافقی وجود دارد.

اما بدون شواهد محکم، این تز احتمالاً یک تئوری توطئه باقی خواهد ماند. (ksh، 4/3/2023)