Loading...

حمله گسترده پلیس آلمان به مراکز فعال رژیم در شهر های برلین و هامبورگ و مونیخ و فرانکفورت

image
24-07-2024

حمله گسترده پلیس آلمان به مراکز فعال رژیم در شهر های برلین و هامبورگ و مونیخ و فرانکفورت

  ۳ مرداد ۱۴۰۳(۲۴ جولای ۲۰۲۴)

در سال گذشته، نیروهای دولتی در خیابان Schöne Aussicht ("چشم‌انداز زیبا") در شمال هامبورگ حاضر شدند. مأموران در نوامبر ۲۰۲۳ یک ساختمان چشمگیر در کنار آلستر (منطقه معروف هامبورگ مشرف به دریا) مرکز اصلی فعالیت رژیم ایران را تفتیش کردند  امروز چهارشنبه، با یورش دهها پلیس این مرکز برای همیشه  بسته شد.

وزارت کشور آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که «مرکز اسلامی هامبورگ» و نهادهای تابعه آن را به دلیل پیروی از اهداف اسلام‌گرایانه تندرو ممنوع کرده است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۵۳ مورد از اماکن مرتبط با این سازمان صبح روز چهارشنبه، سوم مرداد، به دستور دادگاه، مورد بازرسی ده‌ها مأمور قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، علاوه بر «مرکز اسلامی هامبورگ» مستقر در هامبورگ، که شامل یکی از قدیمی‌ترین مساجد آلمان با نمای فیروزه‌ای معروف است، زیرگروه‌های آن در فرانکفورت، مونیخ و برلین نیز ممنوع شدند.

رویترز می‌نویسد «مرکز اسلامی هامبورگ» در صبح روز چهارشنبه برای اظهار نظر از طریق تلفن در دسترس نبود و وب‌سایت آن برای عموم قابل دسترسی نبود.

بنابر این گزارش، شواهد به دست آمده از بازرسی قبلی از ۵۵ مکان مرتبط با این مرکز در ماه نوامبر، مبنای دستور ممنوعیت فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» را تشکیل داده است.

«مرکز اسلامی هامبورگ» که این مسجد را اداره می‌کند از سوی سازمان اطلاعات آلمان به عنوان یک مرکز افراطی طبقه‌بندی شده و سازمان اطلاعات آلمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که این مرکز اغلب «نگرش آشکارا یهودستیزانه و ضد اسرائیلی» را ترویج می‌کند.

طبق اطلاعات روزنامه آلمانی «اشپیگل»، نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان روز چهارشنبه هفته گذشته تصمیم بر ممنوعیت ادامه فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» گرفته بود.

این گزارش می‌نویسد که «پس از ارزیابی شواهد، سوء ظن وزارت کشور تأیید شد و مشخص شد که این مرکز ایده‌های اسلام‌گرایانه-تمامیت‌خواه در مورد حکومت، یهودستیزی و خصومت با اسرائیل را ترویج می‌کند و از سازمان تروریستی حزب‌الله که با رژیم ایران مرتبط است و در آلمان ممنوع است، حمایت می‌کند.»

بر اساس بیانیه صادرشده از سوی وزارت کشور آلمان، فعالیت‌های «مرکز اسلامی هامبورگ» مغایر با قانون اساسی آلمان است و به این دلیل، فعالیت‌های این انجمن و زیرمجموعه‌های آن، ازجمله «انجمن اسلامی بایرن» نیز ااز این پس ممنوع شده است.

در پاییز گذشته، ۸۰۰ پلیس به این مرکز و انجمن‌های وابسته به آن در چندین ایالت آلمان یورش بردند و اسناد، رایانه‌ها، تلفن‌های همراه و مقادیر زیادی پول نقد را ضبط کردند.

مرکز هامبورگ طی چهار دهه اصلی ترین مرکز فعالیت رژیم در آلمان بود و همه مراکز دیگر از اینطریق هدایت می شدند این مرکز طی سه دهه زیر نظارت اداره اطلاعات و امنیت داخلی آلمان قرار دارد.

محمدهادی مفتح رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم خامنه‌ای در این مرکز در آبان‌ماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شد.

پیش از آن نیز سلیمان موسوی‌فر، معاون رئیس مرکز اسلامی هامبورگ، حکم اخراج خود از این کشور را دریافت کرده بود. علت اخراج او نیز حمایت از «سازمان‌های شبه‌نظامی شیعه افراطی» و نیز «سازمان‌های تروریستی» عنوان شده بود.

اداره امنیت داخلی هامبورگ سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که به اسنادی دست یافته‌ که نشان می‌دهند مسجد «آبی» یا مسجد «امام علی» که همان مرکز اسلامی هامبورگ است، «مرکز مستقیم فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران» در آلمان بوده و از «ساختارهای محلی حزب‌الله» که فعالیت آن در آلمان ممنوع شده، پشتیبانی می‌کند.

وزیر کشور آلمان روز ۲۵ آبان سال گذشته نیز از یورش صدها پلیس این کشور به «مرکز اسلامی هامبورگ» و پنج گروه وابسته به آن خبر داد، اما در آن عملیات کسی دستگیر نشد.

عملیات یادشده پلیس آلمان در شش ایالت از ۱۶ ایالت این کشور، از جمله هامبورگ، نیدرزاکسن، هسن، برلین، بادن-وورتمبرگ و نوردراین-وستفالن با جست‌وجو در املاک «مرکز اسلامی هامبورگ» انجام شد.

دلیل یورش قبلی پلیس به «مرکز اسلامی هامبورگ» و پنج گروه وابسته به آن، «ارتباط مشکوک» حزب‌الله، گروه شیعی مورد حمایت ایران، با گروه حماس اعلام شده است.

آلمان فعالیت‌های گروه افراطی حماس و سازمان‌های مرتبط با آن را در پی حمله مرگبار ۱۵ مهرماه سال گذشته که توسط این گروه اسلام‌گرا در اسرائیل انجام شد، ممنوع کرده است.

شکایت ناموفق علیه نظارت

مدیریت IZH علیه نظارت توسط اداره حراست از قانون اساسی شکایت کرد، اما ناموفق بود. در ژوئن ۲۰۲۳، دادگاه اداری هامبورگ پس از دو روز دادرسی تصمیم گرفت که این اداره می‌تواند همچنان این انجمن را به عنوان یک سازمان اسلام‌گرا با اهداف مغایر با قانون اساسی طبقه‌بندی کرده و در گزارش اداره حراست از قانون اساسی ذکر کند. 

اندی گروت (SPD)، وزیر امور داخلی ایالت هامبورگ پس از صدور حکم اعلام کرده بود: «IZH یک نهاد کاملاً افراطی و ضد دموکراتیک است".

کشف اتفاقی چند سال پیش برای مأموران اداره حراست از قانون اساسی خوش‌یمن بود. امام "مسجد آبی" که بین هامبورگ و تهران در رفت و آمد بود، در فرودگاه هنگام بازگشت از ایران تحت کنترل قرار گرفت. پلیس فدرال چندین دفترچه و مدارک از جمله اسنادی که به دستگاه امنیتی ایران نسبت داده می‌شدند، کشف کرد.

این مدارک نشان می‌داد که مدیریت مسجد به وضوح ارتباطات نزدیکی با رژیم ملایان داشت. در این اسناد، محمد هادی مفتح، رئیس IZH، در نامه‌های شخصی به عنوان "نماینده رهبر معظم، رئیس مرکز اسلامی هامبورگ" معرفی شده بود. سرویس اطلاعات فدرال (BND)  [اداره امنیت خارجی آلمانم] نیز در گزارشی تأیید کرد که مفتح در اوایل دهه ۱۹۹۰ خود در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خدمت کرده است.

ملک به مالکیت دولت منتقل می‌شود

ممنوعیت امروز IZH با یک ویژگی خاص همراه است: بر اساس گزارش رسانه ها، ملک ثبت شده در کنار منطقه آلستر خارجی اکنون به مالکیت دولت درمی‌آید. هنوز مشخص نیست که با این ساختمان‌ها چه خواهد شد. در محافل امنیتی گفته می‌شود که این مسجد همچنان برای اهداف مذهبی در دسترس خواهد بود. اما اینکه چه کسی مدیریت مسجد را بر عهده خواهد گرفت، هنوز تعیین نشده است.