Loading...

ممنوعيت پروازهاي ماهان ایر به عربستان ـ ابزار تروریسم سپاه پاسداران

image
18-07-2024

ممنوعيت پروازهاي ماهان ایر به عربستان ـ ابزار تروریسم سپاه پاسداران

۲۷ تیر ۱۴۰۳(۱۷ جولای ۲۰۲۴)

اداره کل هوانوردی غیرنظامی عربستان GACA پرواز شرکت ماهان را برای فرود در فرودگاه‌های عربستان یا پرواز بر فراز حریم هوایی آن ممنوع کرد. اين اداره مجوز ورود شرکت هواپیمایی ماهان ایران به این کشور را باطل کرد.

اداره کل هوانوردی غیرنظامی، ماهان ایران را به نقض قوانین داخلی متهم کرده که امنیت اپراتورهای بین‌المللی را در عربستان به خطر انداخته است.

ماهان ایر در خدمت تروریسم سپاه پاسداران

ماهان ایر یکی از مهم‌ترین شرکت‌های هوایی سپاه تروریستی پاسداران است که بخش اصلی ترابری و ترددات تروریستی و پشتیبانی لجستیک عملیات و اطلاعات سپاه قدس را انجام می‌دهد.

این شرکت هوایی، در لیست تحریم‌های آمریکا قرار دارد و اضافه بر آمریکا، چند کشور مهم اروپایی از ورود هواپیماهای آن به حریم خود جلوگیری می‌کنند.

خبرگزاری رویترز پیش تر به‌ نقل از منابع دولتی آلمان گزارش کرد این کشور (مجوز) پروازهای هواپیمایی ماهان به آلمان را لغو کرده است. بنا بر این گزارش، دولت فدرال آلمان «مشکلات ایمنی» و همچنین احتمال استفاده رژیم ایران از این شرکت هوایی برای «اهداف نظامی» را به‌عنوان دلیل اتخاذ این تصمیم یاد کرده است.

چه كساني سهام‌دار ماهان ایر هستند؟

مؤسسه موسوم به «مولی الموحدین» که در سال ۱۳۶۶ در کرمان ثبت شد، صاحب ۱۰۰درصد سهام خط هوایی ماهان است. مرکز تأسیس شرکت ماهان، شهر کرمان است. اسم شرکت ماهان، برگرفته شده از شهر کوچکی به‌نام ماهان است که در ۳۵کیلومتری کرمان قرار دارد.

اسم شرکت توسط عطاالله مهاجرانی وزیر ارشاد آخوند محمد خاتمی بر روی این شرکت گذاشته شد. از نظر زمانی، شرکت ماهان اندکی بعد از شکل‌گیری نیروی قدس به‌عنوان ارگان خارج کشوری سپاه پاسداران، تأسیس شده و تاریخ دقیق تأسیس آن با اندکی اختلاف همزمان با تأسیس نیروی تروریستی قدس است.

مدیران ماهان ایر چه افرادي هستند؟

بخش اعظم نفرات اصلی و تعیین‌کننده شرکت ماهان از اعضای سپاه پاسداران و از فرماندهان نیروی قدس هستند از جمله حمید عرب نژاد خانوکی که مدیرعامل این خط هوایی و از دوستان بسیار نزدیک قاسم سلیمانی است. سرتیپ پاسدار حمید اصلانی که در ابتدا در گروه‌های ضربت سپاه پاسداران بود، متعاقباً به معاونت منابع انسانی سپاه پاسداران منصوب گردید. او همزمان، معاونت نیروی انسانی خط هوایی ماهان را نیز به‌عهده داشت و سپس مشاور حمید عربنژاد، مدیر عامل ماهان شد.

حمید عسکری که تهیه غذا و کیترینگ خطوط هوایی ماهان در شرکتی به‌نام «آرمان» را به‌عهده‌ دارد، از فرماندهان لشکر۴۱موسوم به « ثارالله»، از نفرات نزدیک به قاسم سلیمانی بود. از سال ۲۰۱۱ و اوجگیری قیام مردم سوریه علیه بشار اسد و افزایش دخالت‌ها و لشکرکشی سپاه به این کشور، ماهان‌ایر عملاً در خدمت نیروی قدس برای منتقل کردن پرسنل و مزدوران خارجی به سوریه و همین‌طور تجهیزات برای رژیم سوریه و برای حزب‌الله لبنان مورد استفاده قرار گرفت.

در تاریخ عملیات تروریستی جهان تاکنون سابقه نداشته که تروریستها با استفاده از امکانات دولتی چنین بهشتی را حتی به خواب هم دیده باشند که با پاسپورت رسمی و شرکت‌های هواپیمایی ویژه و امکانات دیپلماتیک و با سلام و صلوات همراه با خروارها سلاح و مواد منفجره از سخت‌ترین معابر و گذرگاههای گمرکی عبور کنند!