Loading...

کنفرانس «حقوق بشر در ایران و فراخوان برای حسابرسی» با حضور نمایندگان مجلسین انگلستان در محل پارلمان این کشور

image
12-09-2024

کنفرانس «حقوق بشر در ایران و فراخوان برای حسابرسی» با حضور نمایندگان مجلسین انگلستان در محل پارلمان این کشور

سخنرانی خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت از طریق ویدئوکنفرانس

خانم مریم رجوی: وضعیت حقوق‌بشر در ایران وخیم‌تر شده است. از زمان روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید خامنه‌ای۱۵۰ زندانی اعدام شده‌اند. در این رژیم، اعدام یک مجازات نیست. بلکه ابزاری برای تحکیم حاکمیت رژیمی است که مردم خواستار سرنگونی آن هستند.

من از نمایندگان مردم انگلستان می‌خواهم که از کارزار نه به اعدام در ایران حمایت کنند. کارزاری که سالهاست مقاومت ایران، آنرا در داخل و خارج ایران پیش می‌برد.

اقدامات عملی برای پاسخگویی سردمداران رژیم به‌خاطر جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی و به‌کار گرفتن صلاحیت جهانی در مورد مسئولان این جنایتها هم لازمه عدالت و هم لازمه صلح جهانی است.

در پاسخ به نارضایتی فزاینده مردم، رژیم نه‌تنها سرکوب در داخل، بلکه تروریسم در خارج و کارزار شیطان‌سازی علیه مقاومت را تشدید کرده است.

خانم رجوی: به‌راه انداختن یک دادگاه فرمایشی، در تعارض با کلیه اصول استانداردهای بین‌المللی، علیه سازمان مجاهدین و ۱۰۴ تن از اعضای مقاومت بخشی از این کارزار است.

هدف بازداشتن جوانان ایرانی از پیوستن به مقاومت و زمینه‌سازی برای اقدامات تروریستی در خارج و هم‌چنین ارسال این پیام به طرفهای خارجی است که هیچ جایگزین مناسبی برای رژیم فعلی وجود ندارد، بهتر است با همین رژیم بسازند.

مدتها در اتخاذ یک سیاست قاطع علیه رژیم که توسط قانونگذاران انگلستان حمایت می‌شود تأخیر شده است. نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران، به کار گرفتن بند ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱، به‌رسمیت شناختن مبارزه مردم ایران و کانون‌های شورشی اجزای ضروری یک سیاست قاطع است.

خانم رجوی: گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران در گزارش جنایتهای سبعانه، اعدامهای سال ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ و قتل‌عام ۱۳۶۷ را "جنایت علیه بشریت"و"نسل کشی" اعلام کرد.

گزارشگر به نقش مقامات فعلی رژیم از ولی‌فقیه تا مقامات قضایی، اطلاعات و سپاه در این جنایتها اشاره کرد و از جامعه بین‌المللی خواست مکانیزمی برای پاسخگویی مسئولان این جنایتها ایجاد کند

رژیم سال‌ها تلاش کرده است که این جنایتها را کتمان کند. آنها حتی مزارهای اعدام شدگان را تخریب و پنهان کردند.

وحشت رژیم از عواقب سیاسی و حقوقی گزارش جنایتهای سبعانه و بسیج افسارگسیخته عوامل آشکار و پنهانش علیه گزارشگر به این دلیل است که سکوت مرگباری که به جامعه جهانی تحمیل کرده بود را درهم شکسته است.

 

بارونس اولون عضو ارشد مجلس اعیان: ما اکنون شواهد مستندی از گزارشگر ویژه سازمان ملل داریم که نشان می‌دهد دیکتاتوری مذهبی در ایران با ارتکاب جنایت علیه بشریت پابرجا مانده است.

افزایش اعدامها به‌ویژه اعدام زنان و معترضان و رکورد تعداد اعدامها در ماه اوت نشان می‌دهد که تمامی مقامات رژیم، در سرکوب دولتی متحد هستند. نقض حقوق‌بشر به‌صورت سیستماتیک در دولت پزشکیان، همانند دوران رئیسی ادامه دارد.

ایران دموکراتیک آینده با تلاش‌های شورای ملی مقاومت در دسترس است. ما باید این جایگزین دموکراتیک را به‌رسمیت بشناسیم و راه‌هایی برای حمایت از اعتراضهای مردمی بیابیم.

 

باب بلکمن: رژیم مخالفان خود را بی‌رحمانه سرکوب کرده است، از سال ۱۹۷۹ تاکنون ۱۲۰هزار تن از حامیان و اعضای مجاهدین را کشته است. بدون اقدام قاطع این اعداد افزایش خواهد یافت.

ما خواستار لیست‌گذاری کامل تروریستی سپاه پاسداران و ارجاع سوابق وحشتناک حقوق‌بشری این رژیم به شورای امنیت شده‌ایم تا مسئولان آن تحت قوانین بین‌المللی محاکمه شوند.

 

سر دانکن اسمیت: ما شاهد اعدام‌های گسترده در ایران و سرکوب بی‌رحمانه مخالفان هستیم، اما دولت انگلیس تاکنون از اتخاذ اقدامات جدی علیه سپاه پاسداران خودداری کرده است. تحریم کافی نیست. ما نیاز به سیاستی قاطع داریم که جلو فعالیت‌های تروریستی و خرابکارانه سپاه را بگیرد.

سپاه پاسداران نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان به فعالیت‌های خرابکارانه مشغول است و این برای منطقه و جهان خطرناک است.

 

پروفسور سارا چندلر: کشتار ۱۹۸۸ بدترین و وحشیانه‌ترین نقض حقوق‌بشر در حافظه جمعی ما را نشان می‌دهد، جایی که مقامات عالی‌رتبه دولتی در برنامه‌ریزی و اجرای جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی شرکت داشتند.

ما باید با متحدان خود برای شناسایی، تحقیق و محاکمه مسئولان نقض‌های جدی حقوق‌بشر در ایران همکاری کنیم. مقامات رژیم ایران و فرماندهان سپاه که در لیست تحریم‌های بریتانیا قرار دارند، باید نقطه شروع خوبی برای تحقیقات بین‌المللی باشند.

 

لرد سینگ: ایران کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی است، که پتانسیل آن توسط رژیمی سرکوبگر به بند کشیده شده است. از قیام ۱۴۰۱، شاهد موجی از اعتراضات هستیم که نشان می‌دهد مردم تسلیم نمی‌شوند.

مقاومت سازمان‌یافته تحت رهبری خانم رجوی امید به ایران آزاد و دموکراتیک را زنده نگه داشته است. طرح ده ماده‌ای که بر قانون، برابری جنسیتی و حقوق‌بشر مبتنی است، یک چشم‌انداز روشن دموکراتیک ارائه می‌دهد.

 

لرد آلتون: بسیاری از قربانیان ۱۹۸۸ اعضاء و حامیان سازمان مجاهدین بودند. این جنایت با نیت نسل‌کشی انجام شد. وقت آن است که دادگاه بین‌المللی کیفرخواست علیه خامنه‌ای و دیگر رهبران رژیم صادر کند.

شورای ملی مقاومت ایران، با کانون‌های شورشی، جایگزین واقعی و دموکراتیک رژیم است. جامعه بین‌المللی باید به سیاست مماشات پایان دهد و از برنامه ده ماده‌ای خانم رجوی برای آینده ایران حمایت کند. این راه‌حلی دائمی برای پایان دادن به ترور و دیکتاتوری است.

 

جیم شانون: با وجود دهه‌ها جنایت علیه بشریت توسط رژیم، مردم به مقاومت ادامه می‌دهند قیامهای مردمی نشان خواست قوی آنها برای دموکراسی است. سیاست‌های غلط غربی به رژیم اجازه داده تا روایت دروغ خود را گسترش دهد که هیچ جایگزینی ندارد

ما با حمایت قوی از شورای ملی مقاومت باید از تلاش آن برای ایجاد یک جمهوری دموکراتیک پشتیبانی کنیم. ایران دموکراتیک به جای تهدید به نیروی ثبات و رفاه منطقه تبدیل می‌شود. جامعه بین‌المللی باید پایان دیکتاتوری را تسریع و از آینده‌ای بر اساس دموکراسی و صلح حمایت کند.

 

لرد کلارک: رژیم ایران۴۰ سال از طریق سرکوب و جنایت، مردم خود را تحت فشار قرار داده است. ما نمی‌توانیم فقط به سیاست‌های داخلی خود مشغول باشیم؛ جنایتهای این رژیم مسأله‌ای است که جامعه بین‌المللی باید با آن روبه‌رو شود.

رژیم ایران برای مدت طولانی از پاسخگویی فرار کرده است، اما زمان آن فرا رسیده است که جنایات آنها به حساب آورده شود. همکار بزرگ ما، لرد کوربت، همیشه در پایان سخنان خود می‌گفت: «روزی ایران آزاد خواهد شد» و این پیام امروز من به شماست.

 

لرد ویتی: ایران نه تنها در سرکوب داخلی نقش دارد، بلکه در تمامی درگیریهای خاورمیانه نیز مداخله کرده است. باید سپاه پاسداران لیست‌گذاری شود. این وظیفه ماست که از نیروهای دموکراتیک حمایت کنیم و هر گونه حمایت از رژیم ایران را متوقف کنیم.

 

دکتر لوئیس: برای تغییر رژیم‌های سرکوبگر، نیاز به مقاومت و ایستادگی است، همان‌طور که در موارد دیگر تاریخ نیز شاهد آن بوده‌ایم. حمایت من از مقاومت دموکراتیک ایران به‌دلیل اهمیت آن در مبارزه با رژیم سرکوبگر است، و به همین دلیل از این جنبش حمایت می‌کنم.

 

جاسلین اسکات:  سپاه پاسداران باید در فهرست سازمانهای تروریستی قرارگیرد. پلتفرم دموکراتیک شورای ملی مقاومت ایران برای بازگرداندن ایران به مسیر دموکراسی باید به‌رسمیت شناخته شود.